top of page

Retket lähimetsiin ja vaellukset tuntureille

Teltta-aamu Muotkalla
Sammalta ja jäkälää
Paratiisikuru UKK-puistossa
Vaeltaja Hetta-Pallasreitillä
Riekonmarjoja Muotkalla
Valtavaaralla
Karhunkierroksella
Rinkkatauko Hetta-Pallasreitillä
Metsäpuro Horniossa
Vaeltajia Muotkalla
Vilukko UKK-puistossa
Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto
Luontoretkiä, vaelluksia ja erätaitoja
Ilon Tuli järjestää löytöretkiä Suomen luontoon. Voit lähteä mukaan muutaman tunnin luontoretkelle, useamman päivän vaellukselle tai tulla opettelemaan luonnossa tarvittavia erätaitoja.
 
Lähiretkeily on oiva tapa yhdistää luontoliikunta ja vastuullinen retkeily. Aina ei tarvitse lähteä etsimään luonnon ihmeitä ja aarteita jonnekin kauas, vaan omista lähimetsistäkin löytää ihasteltavaa. Opastamme retkeilyn saloihin, jotta pystyt seikkailemaan omatoimisesti ja  turvallisesti lähimetsissä sekä muissa luontokohteissa.
 
Pidemmillä vaelluksilla perehdytään syvällisemmin retkeilyn maailmaan ja reissujen aikana vahvistetaan luonnontuntemusta, suunnistustaitoja, ruokahuollon hallintaa, varustetietoutta, itsetuntemusta sekä erätaitoja. 
 
Erätaitojasi voit kehittää myös teemaretkillämme tai retkeilytapahtumissamme. Pääset opettelemaan ruuanvalmistusta retkikeittimillä, luonnonyrttien hyödyntämistä, nuotion sytyttämistä kiehisillä tai tuluksilla, varusteiden valintaa, rinkan pakkaamista, vaellusreitin suunnittelua tai vaikkapa nokkosnarun tekoa. 
 
 
Lähde nauttimaan kanssamme Suomen luonnon ihmeistä ja löydä lisää hyvää oloa elämääsi. 
 
 
Löytöretket odottavat!
bottom of page