top of page

Palakosken virkistysalue - Vihti

Yksi alkukesän mukavimmista hetkistä oli Palakosken virkistysalueelle suunnattu retki yhdessä ystävien kanssa. Paikan päälle oli helppo löytää tienvarsikylttien avulla. Reitti oli merkitty puihin valkoisin täplin, mutta kartta kannattaa ottaa mukaan, koska alueella risteilee muitakin polkuja.

Kuvankaappaus Garminin BaseCamp-ohjelmasta näyttää meidän reittimme. Poikkesimme pääreitiltä ihailemaan tarkemmin Palokoskea ja loppumatkasta nousimme vielä sivupolulle tsekkaamaan viereisen kallion näkymät. Matkaa kertyi "vain" 3km, mutta virkistymiskerroin oli erittäin korkea.

Tämä näkymä ihastutti heti reitin alkuvaiheessa.

Mummusalin kallioilla istuimme hyvän tovin ihaillen maisemia (ja esim. ohi lentävää harmaahaikaraa) ja suunnittelimme samalla tulevia seikkailuja. Koskelle laskeutuessa matkan varrella oli suloiset portaat.

Palokoski

Raate kukki kauniisti rannassa, jonka vierestä polku olisi kääntynyt parkkipaikalle päin. Me päätimme poiketa vielä viereisen kallion päälle. Monella muullakin oli selvästi ollut sama idea, koska ylös johtava polku oli aika selkeä.

Päätös kannatti ja maisema piirtyi sieluun saakka. Rantakäärme lämmitteli kallion railossa ja vaskitsa näyttäytyi laskeutuessamme takaisin pääpolun varteen.

Polku kulki vaihtelevassa maastossa ja 3km:n matkalla pääsi monenlaisiin maailmoihin. Ilta-aurinko kruunasi meidän hienon reissumme. :)

LInkki Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivulle


Suositeltu postaus
Viimeisimmät postaukset
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
Seuraa meitä
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page